Постинг
01.09.2012 09:18 -
Туршия от кисели дини в бидон
Туршия от кисели дини в бидон
от Дебелата Берта
http://recepti.gotvach.bg/r-8349-%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%88%D0%B8%D1%8F_%D0%BE%D1%82_%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8_%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%D0%B2_%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%BD
Туршии и зимнина |
Подберете малки динчета, които са незрели, твърди и хрупкави.
Измийте ги, подсушете ги и ги надупчете с дебела игла.
Подредете ги в бидона.
Смесете в тенджера водата, оцета със солта, захарта, карамфила, синапа, зърна черен пипер и пръчка канела.
Сварете маринатата и я залейте веднага върху динчетата, като може да махнете канелата.
Оставете туршията от кисели дини в бидон на хладно място, като през 2-3 дни преточвайте саламурата, докато туршията узрее.
http://recepti.gotvach.bg/r-8349-%D0%A2%D1%83%D1%80%D1%88%D0%B8%D1%8F_%D0%BE%D1%82_%D0%BA%D0%B8%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8_%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B8_%D0%B2_%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%BD
Няма коментари